Danielo Postiena

Vandaag stellen we onze sportiefste collega aan jullie voor. Danielo is 37 jaar, vader van één zoon en is op werk- en sportgebied van alle markten thuis. Afgelopen jaar moest hij door de coronapandemie stoppen met zijn werk als personal trainer en kwam zo bij zijn nieuwe uitdaging terecht, namelijk onderdeel zijn van een geheel nieuwe afdeling Telemonitoring.

Kun je ons iets over jezelf vertellen?

 

‘Natuurlijk. Ik ben dus Danielo, ook wel bekend als Dani. Vader van één zoon, altijd vrolijk en ik leef om te sporten. Ik ben heel fanatiek in fitness en hou van eigenlijk vrijwel alle balsporten. Daarnaast is mijn zoon inmiddels bijna 18 jaar en gaat er ook veel vrije tijd naar hem toe natuurlijk. We delen dezelfde passie qua sport, dus dat maakt het extra leuk.

Ik ben geboren op Curaçao, maar werd op mijn 13de door mijn moeder op het vliegtuig naar Nederland gezet en woon sindsdien in Tilburg. Dat klinkt misschien hard, maar ik ben haar hier heel dankbaar voor. Ik had hier, zeker op die leeftijd, veel meer kansen. Ik ben daarom ook extra trots op wat ik tot nu toe allemaal bereikt heb in mijn leven. Ik leef dan ook volgens het motto ‘smile now, cry later’. Je moet genieten van het nu en zo min mogelijk treuren.’

Hoe heeft jouw loopbaan er de afgelopen jaren uitgezien?

‘Ik leer graag nieuwe dingen, dus heb je even..? De eerste opleidingen die ik heb  gevolgd  zijn autotechniek, metaalbewerking en lassen, vervolgens heb ik de opleiding ICT gedaan op niveau 3 en aansluitend niveau 4 waarna ik ook begonnen ben aan de ICT opleiding op hbo-niveau. Dit vond ik toch minder bij me passen dan gedacht dus heb ik vervolgens voor hbo Business Management and Engineering gekozen. Deze opleiding was een combinatie van communicatie, marketing, bedrijfskunde, bedrijfseconomie en logistiek. Een hele brede opleiding dus.

Ik begon als accountmanager binnendienst bij een print en mail bedrijf. Hier kon ik mijn kennis van ICT en mijn opleiding goed combineren om zo de bedrijfsprocessen te verbeteren en targets te halen. Ik haalde heel lang veel voldoening uit mijn werk totdat ik merkte dat ik toe was aan iets nieuws, maar ik wist niet zo goed wat.

Een goede vriend van mij werkte als personal trainer en ik was al jaren heel fanatiek met fitness en voeding bezig. Hij wees mij erop dat het werk als personal trainer wel eens de uitkomst voor mij zou kunnen zijn. Dit ben ik toen gaan doen naast mijn fulltime baan: school in de weekenden en stage in de avonden. Deze opleiding duurde 1,5 jaar en na mijn slagen ben ik aan het werk gegaan als ZZP’er personal trainer en lifestyle coach. Doordat ik vanaf nul begon heb ik heel veel geleerd, denk bijvoorbeeld aan advertising en het krijgen van klanten.  Na vier jaar ben ik hier in verband met de coronapandemie helaas mee gestopt.

Zo kwam ik bij Total Care terecht. Ik solliciteerde eigenlijk op de functie van binnendienstmedewerker, maar Rob had andere plannen voor mij. Bij Total Care waren ze bezig met het ontwikkelen van een nieuwe afdeling, namelijk Telemonitoring en zo ben ik in maart 2021 als medewerker telemonitoring begonnen.’

 

Wat houdt jouw functie in?

‘Als medewerker telemonitoring help je voornamelijk startende cliënten of cliënten die behoefte hebben aan extra begeleiding. Dit doen we door middel van extra contactmomenten, videobellen en het op afstand uitlezen van de apparatuur. Ik voeg graag iets toe aan het leven van mensen en het beteren hiervan en dat is ons doel als afdeling. Gezien mijn ervaring als lifestyle coach en het feit dat ik zelf slaapapneu heb sluit dit mooi aan. Inmiddels bestaat onze afdeling uit vijf medewerkers en ontwikkelen wij ons als afdeling enorm.’

 

Je geeft aan zelf slaapapneu te hebben, wil je jouw ervaring met ons delen?

‘Uiteraard. Een aantal jaar geleden was er een periode dat ik enorm slecht sliep. Ik was ontzettend moe, had veel moodswings, sliep licht en werd soms zelfs wakker van mijn eigen gesnurk. Er waren dagen bij dat ik zo moe wakker werd, dat ik letterlijk huilend op mijn bed zat omdat ik niet wist waar ik energie vandaan moest halen. Elke keer wist ik mij te herpakken en ging ik door. Tot het moment dat ik een black-out kreeg en  niet meer kon.

Ik ben toen naar de huisarts gegaan en na het vertellen van mijn klachten kreeg ik meteen een slaaponderzoek. Hier kwam een AHI van 11 uit. Dit lijkt mee te vallen, maar de stops duurde gemiddeld 30 seconden wat voor een flinke zuurstofdaling zorgde.

Ik begon met een MRA beugel, maar hier had ik best veel last van met mijn gebit dus toen kreeg ik een Slaap Positie Trainer. Dit blijkt voor mij de uitkomst te zijn. Ik ben niet zo groot  en heb veel spiermassa, dus ik denk dat die combinatie voor mijn ademstops zorgen.

Inmiddels is mijn slaapapneu onder controle en kan ik mijn ervaringen dus ook delen met onze cliënten.’

 

Kun je ons, als afsluiting, nog een weetje over jezelf vertellen?

‘Ik hou heel erg van muziek. Heb altijd muziek op staan, in de ochtend, in de auto, onder de douche. Ik weet niet of ik hier mijn eigen ruiten mee in gooi voor in de tijd dat bedrijfsfeesten weer toegestaan worden, maar ik kan heel goed dansen en ik heb tot mijn dertiende bij het kerkkoor gezeten en was zelfs back-up leadzanger. Toen kreeg ik de baard in mijn keel en was het helaas over.’