Josephien Richardson

Josephien is 23 jaar, één van onze studenten en al bijna vier jaar werkzaam bij Total Care. Onlangs haalde ze haar Bachelor Trend Research & Concept Creation waardoor er weer een hele wereld voor haar open gaat. Ze vertelt ons graag meer over haar baan als student bij Total Care en hoe haar toekomstplannen eruit zien.

Kun je ons iets vertellen over hoe jouw leven als student eruit ziet?

‘Ja, natuurlijk. Ik ben onlangs afgestudeerd aan de Fontys Academy for Creative Industries. De opleiding die ik volgde was Trend Research & Concept Creation. Een leuke en brede studie. Ik heb eigenlijk alles omtrent mijn studie vrij breed gekozen, zoals mijn stage en minor, omdat je dan veel keuze hebt. Dit maakt het ook wel extra lastig omdat ik nu na mijn afstuderen heel breed georiënteerd ben.

Op dit moment ben ik er dus ook nog niet aan uit wat ik als vervolgstudie ga doen. Ik ga studeren aan de Universiteit Tilburg en twijfel tussen de opleiding New Media Design waar je oplossingsgericht te werk gaat door middel van innovatie en een managementstudie of iets op organisatieniveau omdat ik het opzetten van projecten ook erg leuk vind. Bij de ene studie weet ik dat ik de lesstof heel leuk vind maar wat wel weer heel breed georiënteerd is en bij de andere studie zie ik een beetje op tegen de taaie lesstof, maar ik weet dat ik er veel aan heb in mijn verdere loopbaan. Dit is dus nog even een twijfelgeval waar ik mij de komende maanden mee bezig zal houden.

Naast mijn studie ben ik actief bij een studentenvereniging en woon ik in een dispuutshuis. In mei hebben we een Lustrum, oftewel een vijfjarig jubileum, waar ik ook druk mee bezig ben. Hier wordt een groot feest en een reis voor georganiseerd. In april zullen we met 18 meiden naar Guatemala afreizen en samen mooie herinneringen maken. Veel mensen denken bij een studentenvereniging vaak alleen aan feesten, maar de reizen, vriendschappen en studentensymposia over politiek met inspirerende sprekers zorgen ervoor dat je dit voor de rest van je leven meeneemt.’

 

Dat klinkt als een druk leven, hou je nog wel wat vrije tijd over?

‘Jazeker. In mijn vrije tijd onderneem ik graag leuke dingen met vriendinnen en mijn vriend. Ik kook en bak graag en doe een poging om regelmatig hard te lopen.’

 

Een bijbaan in de respiratoire thuiszorgtherapie is niet per se voor de hand liggend, hoe ben je bij Total Care terecht gekomen en hoe ervaar je dit?

‘Nee, dat klopt. Na mijn eerste studiejaar leerde ik de toenmalige HR-medewerker van Total Care kennen. We werden vriendinnen en ze wist dat ik mijn huidige baan in de horeca niet meer leuk vond. Ik kom zelf oorspronkelijk uit Tiel en moest elk weekend terug om te werken in de horeca. Naast de reistijd zorgde het zware werk en de lange dagen er ook voor dat ik niet meer met plezier werkte. Op dat moment startte ze bij Total Care met een pilot voor studentenbanen en zo begon ik bij Total Care.

Deze baan is veel passender bij mijn studentenleven. Mijn werkdagen verschillen elke keer doordat ik bijspring waar nodig. Zo werk ik de ene dag in het magazijn waar ik de post verwerk of apparatuur klaarzet en de andere dag plan in afspraken in met cliënten,  zet ik rapporten klaar en bespreek ik deze met de cliënten. Het is ook prettig dat de werkroosters flexibel zijn. Naast mijn studie werkte ik gemiddeld twee dagen en/of een avond, maar tijdens vakanties en nu tijdens deze tussenperiode kan ik heel wat meer uren maken. Dat is prettig.

Veel van mijn werkzaamheden zijn natuurlijk heel specifiek gericht op de branche, hier heb ik trainingen voor gehad en kan in mijn bijbaan goed toepassen. Maar daarnaast heb ik door het vele bellen ook ‘geleerd’ om te bellen. Ik ervaar dat veel leeftijdsgenoten bellen als een drempel ervaren. Ik herken dit wel, maar ervaar de belemmering niet meer door het veel telefoneren bij Total Care.’

 

Wat zijn jouw sterkste kwaliteiten in je werk?

‘Ik denk mijn streven naar het goed willen presteren. Het werk wat ik doe lever ik graag goed af en daarnaast denk ik dat mijn zachtaardigheid een voordeel is. Dit weet ik telefonisch over te brengen op cliënten. Ik vind het altijd wel aandoenlijk als ik wat oudere mensen aan de telefoon krijg die het fijn vinden om een praatje te kunnen maken. Dat is voor mij een kleine moeite, maar draagt voor een cliënt bij aan een prettige ervaring.’

 

Als tijd en geld geen rol zouden spelen, wat zou je dan het liefst doen?

‘Dan zou ik het liefst reizen. Twee jaar geleden heb ik een half jaar in Chili gewoond voor mijn minor. Ik heb veel over mezelf geleerd. Je hebt daar de vrijheid en ervaart geen druk om te presteren waardoor je op jezelf kunt focussen. Hierdoor doe je de dingen waar je zelf gelukkig van wordt zonder te voldoen aan bepaalde verwachtingen. De landen die sowieso nog op mijn lijstje staan zijn Thailand en een reis van Zuid-Amerika naar Midden-Amerika, dan kan ik nog een keertje terug naar Chili.

Naast het reizen lijkt een cursus tot ‘Master of Wine’ mij ook leuk. Ik vind smaken interessant en had vroeger, voor mijn horeca-ervaring, de droom om een eigen restaurant te openen. Nu hou ik het op etentjes voor vrienden, maar dit kan ik door middel van het combineren met de juiste wijn naar een luxer niveau brengen.

Kortom, nog genoeg dromen en doelen voor in de toekomst. Nu eerst focussen op de keuze van mijn vervolgstudie en tot die tijd voorzie ik de cliënten en klanten van Total Care van hun bestellingen en telefonische controles.’