PEP (Positive Expiratory Pressure)

Positive Expiratory Pressure (PEP) apparatuur vergemakkelijkt het ophoesten van slijm bij patiënten met een longaandoening. Deze therapie wordt o.a. gebruikt bij de behandeling van COPD, astmatische bronchitis, bronchiëctasieën en cystic fibrose. Het gebruik zorgt voor een verlichting van benauwdheidsklachten veroorzaakt door vastzittend slijm. Hierdoor neemt de kans op ontstekingen af en zullen ook de benauwdheidsklachten minder worden. 

Door de therapie met een PEP systeem worden de longinhoud en de uitademingsdruk over het algemeen groter. De PEP therapie kan in combinatie worden gebruikt met een vernevelaar. Dat heeft een ondersteunend effect op de afscheiding van slijmen en met een vernevelaar komt er meer medicament op zijn bestemming. De therapie zorgt ervoor dat de slijmen makkelijker loskomen. Bovendien draagt ze ertoe bij dat de spieren om in en uit te ademen worden geoefend

Mocht u meer willen weten over de PEP apparatuur, neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken op 013-5313535.
Ook vindt u het PEP apparaat bij onze producten.