CPAP op reis

Reizen met een CPAP-apparaat hoeft geen probleem te zijn. De apparatuur is gemakkelijk mee te nemen in de draagbare tas. Door de onderstaande maatregelen te hanteren kunt u zorgeloos op vakantie.

  • Controleer uw reisverzekering voorafgaand aan de reisbestemming. U heeft het CPAP-apparaat in bruikleen van Total Care. Informeer bij uw reisverzekering naar de voorwaarden. U kunt hierbij een waarde van ongeveer 1500 euro aanhouden.
  • Neem uw douaneverklaring mee. Dit is een document waarbij omschreven staat dat u in het bezit bent van een CPAP-apparaat. U kunt de douaneverklaring telefonisch of per mail aanvragen.
  • Controleer vooraf welke stroomvoorziening uw verblijfplaats gebruikt en of uw apparaat hier op kan functioneren.
  • Neem een verlengsnoer en eventueel een wereldstekker mee.
  • Neem tape en secondelijm mee om kleine reparaties uit te voeren.
  • Overweeg om uw bevochtiger niet te nemen, om minder bagage te vervoeren. In warme landen is de luchtvochtigheid hoger, waardoor u de bevochtiger niet nodig heeft.
  • Controleer tijdig vóór de reis de kwaliteit van uw masker, slang en filters. Indien er gebreken zijn kunt u tijdig contact opnemen met Total Care.

Wilt u de risico’s beperken? Reserveslang en/of reservemasker? Overweeg om reservemateriaal aan te schaffen via de webshop voor uw CPAP-apparaat, zodat u ten alle tijden het CPAP gebruik door kan zetten.

Indien u gaat reizen met het vliegtuig, let extra op:

  • Dat het CPAP-apparaat als handbagage mee.
  • Informeer voorafgaand bij uw vliegmaatschappij of u kosteloos de CPAP als extra handbagage mag meenemen.
  • Wilt u tijdens een lange vlucht de CPAP gebruiken, informeer bij u vliegmaatschappij wat de mogelijkheden zijn.

Auto of camper

Indien geen AC stroom beschikbaar is, kan het CPAP-apparaat worden gebruikt op DC stroom met behulp van een omvormer (12 volt stekker). Bij het gebruik van een 12 of 24 volt stekker kan geen bevochtiger gebruikt worden. Deze stekkers zijn te verkrijgen in de webshop, let hierbij goed op het type apparaat wat u heeft.

Op hoogte

Wanneer u verblijft op grote hoogte is het noodzakelijk om de instellingen van uw CPAP te wijzigen. De meeste CPAP-apparatuur past zich automatisch aan tot 2400 meter boven de zeespiegel. Boven de 2400 meter kunt u de apparatuur gewoon gebruiken, alleen zal de effectiviteit van de therapie dan minder groot zijn.

Storing in het buitenland

Indien u in het buitenland verblijft en problemen heeft kan altijd contact opgenomen met de Customer Support van Total Care. Telefonisch zal er gekeken hoe de storing verholpen kan worden. Wanneer er toebehoren opgestuurd moeten worden naar het buitenland, zijn de verzendkosten voor rekening van de patiënt. Total Care is niet verantwoordelijk voor de levertijd garantie, hiervoor is Total Care afhankelijk van derden.