• Persoonlijke begeleiding
  • 24/7 service
  • Snelle levering

Hoe werkt de MRA beugel?

De MRA beugel bestaat uit twee losse onderdelen; één zal op uw bovenkaak gepositioneerd worden en de andere op uw onderkaak. De onderste helft van de beugel zal door middel van schroefjes naar voren worden geduwd door de bovenste helft van de beugel. 
Hierdoor wordt uw onderkaak naar voren geduwd waardoor de luchtweg wordt verruimd, uw tong minder naar achteren valt en u gemakkelijker kunt ademen. 

Hoe ver de onderkaak naar voren dient te worden geschoven, wordt bepaald door uw behandelend tandarts en verschilt per persoon.


Hoe kom ik aan een MRA beugel? 

Allereerst is het verstandig om bij een vermoeden van slaapapneu naar uw huisarts te gaan. De huisarts zal u doorverwijzen naar een medisch specialist in het ziekenhuis. Deze medisch specialist is meestal een longarts, KNO-arts of neuroloog en via hen zal een slaaponderzoek uitgevoerd worden. Het slaaponderzoek zal uitwijzen of u slaapapneu heeft en in welke vorm en ernst. Dat is belangrijk om de juist therapie te kunnen selecteren. 

U komt alleen in aanmerking voor een MRA beugel, wanneer uit het slaaponderzoek blijkt dat u lichte tot matige slaapapneu heeft. Wanneer er uit het slaaponderzoek is gebleken dat uw slaapapneu voldoet aan de gestelde eisen voor een MRA beugel, zult u doorverwezen worden naar een geaccrediteerde tandarts (www.nvts.nl) . De tandarts gaat uw kaak en gebit onderzoeken om te kijken of een MRA beugel tot de mogelijkheden behoort. Als uw gebit geschikt blijkt te zijn voor een MRA beugel,  worden er gebitsafdrukken gemaakt. Aan de hand van deze gebitsafdrukken wordt uw MRA beugel geproduceerd.