Slaapapneu

Ik ga op reis / vakantie, wat betekent dit voor mijn slaapapneu therapie?

Wij adviseren u om uw CPAP (slaap) apparaat altijd mee te nemen op vakantie. 
Het is namelijk zeer belangrijk dat u elke nacht uw therapie volgt, dit zorgt er namelijk ook voor dat u meer energie hebt voor tijdens uw reis. 

Maar hoe kunt u dit in goede banen leiden en zonder problemen uw CPAP apparaat mee op vakantie nemen? 
Hieronder een aantal tips: 

 1. Wij kunnen u voorzien van een douaneverklaring waarin de naam en serienummer van uw apparaat en masker staan. Ook is de douaneverklaring voorzien van een verklaring die aan geeft dat u het slaapapneu apparaat nodig heeft voor uw gezondheid.
  Hierdoor kunt u bij vragen altijd laten zien wat voor apparaat u bij zich heeft en waarvoor u deze nodig heeft. Daarnaast staat in de verklaring een uitleg over waarom het apparaat als handbagage meegenomen dient te worden. 

 2. Neem vooraf contact op met uw vervoerder, zo komen u en de vervoerder niet voor verassingen te staan. 
  Geef bij hen aan dat u een slaapapneu apparaat wilt vervoeren. Mocht u gaan vliegen dan dient u het apparaat als handbagage mee te nemen. 
  Gezien het feit dat het om een medisch apparaat gaat mag u deze normaliter als extra handbagage meenemen. 

  Houd er rekening mee dat als u het apparaat wilt gebruiken bij lange vluchten dat u dit vooraf overlegd met de reismaatschappij zodat u vooraf weet waar u aan toe bent.

 3. Informeer voor dat u op reis gaat wat voor stekker u op uw bestemming nodig heeft om uw apparaat te kunnen gebruiken.
  Het kan zijn dat u een reisstekker nodig hebt om uw apparaat aan te kunnen sluiten op het stopcontact.

  Denk hierbij ook aan de verschillende voltages in het land van bestemming.
  Het kan zomaar zijn dat u op uw plaats van bestemming andere voltages ontvangt dan hier in Nederland. Normaliter kunnen de apparaten automatisch omschakelen naar de juiste voltage, maar het kan geen kwaad om dit te controleren. 

 4. Het kan zomaar zijn dat er geen stopcontact vlak bij uw slaapplek zit, zorg er daarom altijd voor dat u een verlengsnoer met zich mee brengt. 

 5. Mocht uw bestemming een warmer klimaat hebben dan in Nederland dan is het vaak niet nodig om uw bevochtiger mee te nemen. De luchtvochtigheid is in warme landen vaak hoger waardoor klachten betreffende droge lucht vaak niet aan de orde zijn. 
  Bijkomend voordeel is dat het apparaat zonder bevochtiger een stuk lichter, kleiner en makkelijker te vervoeren is. 

 6. Wij raden u aan om altijd secondelijm en/of stevige tape mee te nemen. Op die manier kunt u altijd noodreparaties uitvoeren aan uw slang of masker. 
  Mocht u onverhoopt toch in de problemen komen door een defect aan apparaat, masker of slang schroom dan niet om contact met ons op te nemen. 
  We kunnen dan samen een oplossing vinden voor uw ongemak. 

 7. We hopen natuurlijk dat uw reis zonder problemen verloopt, maar mocht uw apparaat onverhoopt gestolen worden dan dient u ter plaatse aangifte te doen bij de plaatselijke politie. 
  Tevens kunt u contact met ons opnemen, dan kunnen we ervoor zorgen dat we een oplossing vinden voor het voortzetten van uw therapie. 

« Ga terug