Slaapapneu

Wat zijn de bijwerkingen die met de CPAP therapie kunnen optreden?

 • Door uitdroging van de slijmvliezen kunnen er neusklachten (verstopte neus, niezen, korstvorming in de neus, bloedneus), neusverkoudheid of bijholteontstekingen optreden. Mocht u de bevochtiger nog niet gebruiken dan raden wij u aan om deze te gaan gebruiken. Mocht de bevochtiger al wel gebruiken dan raden wij u aan de stand van de bevochtiger hoger te zetten.

 • Er kunnen maskerdrukplekken/huidirritaties in het gezicht ontstaan door een niet goed passend of een verkeerd afgesteld masker. Wij raden u aan om de hoofdband van uw masker opnieuw af te stellen. U kunt de drukplekken insmeren met Sudocreme of Cavilon creme (op recept). U kunt ook een stukje zeemlerenlap tussen uw gezicht en uw masker doen om de druk te verlagen. Zorg dat het masker altijd goed gereinigd is.

 • Tijdelijke spierpijn op de borst
  Dit komt omdat het lichaam niet gewend is om tegen de overdruk uit te ademen. Zodra uw lichaam aan de druk gewend is zal de spierpijn verdwijnen.

 • Oprispingen of winderigheid in de ochtend
  Dit komt omdat u waarschijnlijk tijdens de eerste weken wat lucht in slikt.

 • Hoofdpijn of duizeligheid in de ochtend
  Het zuurstofgehalte in uw bloed wordt door het gebruik van de apparatuur verhoogd. Dit kan tijdelijk hoofdpijn veroorzaken en deze zou na een paar weken weg moeten trekken.

Indien bovenstaande klachten niet binnen een paar weken afnemen, neem contact op met uw behandelend arts.

« Ga terug