Ingrid van Loon

Eén van de nieuwste aanwinsten binnen Total Care is onze  interieurverzorgster Ingrid. In juli 2021 begon ze bij Total Care en het is lang niet meer zó schoon geweest. Samen met haar man en dochter vormt Ingrid een hecht gezin, daar is ze dan ook echt trots op. Ze vertelt jullie graag meer over zichzelf.

Kun je ons iets over jezelf vertellen?

‘Ik ben Ingrid, 48 jaar, geboren in Alphen, maar sinds 1998 woonachtig in Goirle. Hier woon ik samen met mijn man en dochter en onze schoonzoon komt hier ook regelmatig over de vloer.

In mijn vrije tijd stap ik met mooi weer graag op de racefiets om een stuk te fietsen met mijn man, lees ik graag boeken van onder andere Esther Verhoef of doen we spelletjes samen met het gezin.

Voordat ik bij Total Care werkte heb ik als verkoopmedewerkster bij een bakker gewerkt. Na verschillende jaren wilde iets relaxter werk en was ik toe aan iets anders. Van mijzelf ben ik een zorgzaam en secuur persoon waardoor de functie als interieurverzorgster goed bij mij aansloot. Zo ben ik bij Total Care terecht gekomen.’

Hoe ziet jouw werkweek eruit en wat maakt het leuk? 

‘Ik deel mijn weken zelf in en hierbij zorg ik dat ik wekelijks iets anders extra goed onderhanden neem. Natuurlijk maak  ik elke week alle kantoorruimten schoon, maar de éne week zorg ik dat ik de vaatwasser helemaal reinig, de andere keer alle planken in het magazijn bijvoorbeeld.

Daarnaast help ik ook met grote regelmaat bij het reinigen van PAP-apparatuur. Dit doe ik samen met mijn collega’s van het magazijn. Dat maakt het ook weer extra gezellig omdat ik dan direct samenwerk met andere collega’s.

Wat het werk leuk maakt is dat ik bijdraag aan een fijne werkomgeving. Inmiddels is het schoonmaken een kwestie van bijhouden natuurlijk, maar mijn eerste week gaf wat dat betreft wel extra voldoening. Door de drukt was er al een lange periode geen tijd voor een intensieve schoonmaak. Hierdoor was het verschil na mijn werk enorm groot, dat is natuurlijk extra leuk. Verder is het ook leuk dat ik bij iedereen in de kantoorruimte komt wat ervoor zorgt dat ik dagelijks met iedereen aanwezig een praatje kan maken. Wel zo gezellig.’

 

Als je voor één dag een andere functie binnen Total Care zou mogen bekleden, welke zou je dan kiezen?

‘Ik zou dan voor één dag wel directeur willen zijn. Gewoon om te zien hoe zo’n dag eruit zou zien. Ik denk dat dit heel interessant is, maar dat je ook veel aan je hoofd hebt en hier veel voor moet doen. Dus wel maar voor één dag dan, he.’

 

Wat maakt jou gelukkig?

‘Lekker in je vel zitten en gezondheid voor familie, vrienden en mezelf. Dat betekent geluk voor mij. Mijn vader en schoonvader zijn beide redelijk jong en onverwacht overleden. Hierdoor ga je toch anders nadenken over het leven. Je moet er alles uithalen en ze zeggen niet voor niets  ‘Pluk de dag’.

 

Wat is iets typisch Ingrid?

‘Voor deze vraag heb ik toch even mijn man en dochter ingeschakeld.  Iets typisch mij is bijvoorbeeld naar de winkel gaan voor iets specifieks en vervolgens van alles meenemen behalve hetgeen waar ik voor naar de winkel ging. Dit heb ik dus regelmatig in verschillende situaties.’